Mr. Jan-Hein van Dijk


06-14659892 [email protected]

Jan-Hein van Dijk staat zowel meerderjarige, als minderjarige verdachten bij in alle soorten strafzaken. Zijn bijstand kenmerkt zich door grote betrokkenheid, begrijpelijke uitleg en juridisch scherpzinnige oplossingen.
Van Dijk was van 2004 tot 2019 werkzaam bij Spong Advocaten te Amsterdam. Als strafrechtspecialist verleent hij bijstand in zaken omtrent moord, doodslag en andere geweldsmisdrijven, zedenzaken, TBS-zaken en jeugdstrafrechtzaken (waaronder jeugd-TBS) en verkeersstrafrecht (complexe verkeersongevallen). Hij heeft zich in de loop der jaren in het bijzonder toegelegd op rechtsbijstand aan verdachten in grootschalige mensenhandel -en smokkelzaken en verleende bijstand aan de hoofdverdachten in de Sneepzaak en het onderzoek Buidelwolf. Zijn expertise omvat ook het Antilliaanse straf(proces)recht. Van Dijk maakte in eerste aanleg deel uit van het advocatenteam van de voormalige minister-president van Curaçao.

Jan-Hein van Dijk is bestuurslid van de Vereniging voor Jeugdrecht Advocaten Amsterdam (JRAA) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrecht Advocaten (NVSA).

Sinds 2014 is Van Dijk regelmatig werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger (hoger beroepsrechter) in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Lidmaatschappen

  • NVSA (Nederlandse Vereniging Voor Strafrechtadvocaten)
  • VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten)
  • JRAA (Vereniging Jeugdrechtadvocaten Amsterdam)

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?