2 november 2020 Case

OM eist celstraf tegen Vegan Streaker

De officier van justitie te Zutphen heeft vandaag 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 35-jarige dierenactivist, beter bekend als de Vegan Streaker, vanwege brandstichting op 28 mei 2020 bij een eendenslachterij Tomassen Duck-To te Ermelo.

De dierenactivist heeft de brandstichting bekend en heeft zichzelf twee dagen na de brand bij de politie gemeld. Hij wilde met zijn daad het dierenleed in de eendenslachterij een halt toeroepen.

Mr. Jan-Hein van Dijk heeft betoogd dat er geen levensgevaar voor personen (van het bedrijf en omwonenden) is geweest en dat de verdachte van dat onderdeel moet worden vrijgesproken. De man heeft er immers bewust voor gekozen om brand te stichten toen het bedrijf compleet stil lag vanwege de Corona-maatregelen en hij heeft vooraf op het terrein zorgvuldig geïnspecteerd of er geen personen of dieren aanwezig waren. Voor het overige neemt hij verantwoordelijkheid voor zijn eenmansactie. Verder is de gevorderde schadevergoeding van ruim anderhalve ton betwist, omdat deze onvoldoende is onderbouwd.

Lees verder bij Oproep Gelderland en in De Gelderlander

De rechtbank doet op 16 november om 13:30 uur uitspraak.

De verdachte wordt bijgestaan door mr. Jan-Hein van Dijk.

Relevant nieuws

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?