10 mei 2019 Nieuws

OM seponeert smaadzaken tegen dierenactivisten

De officier van justitie in Breda heeft vandaag de smaadzaken tegen de vier activisten van de Vegan Strike Group geseponeerd. Eerder legde het OM nog een strafbeschikking van 100 uren werkstraf op. De vier activisten zijn middels hun advocaat daartegen in verzet gegaan. De officier van justitie heeft de zaak daarna opnieuw beoordeeld en afgezien van verdere vervolging wegens smaad. Wel krijgen de vier activisten een geldboete opgelegd vanwege huisvredebreuk. De vier beraden zich nog over de nieuwe strafbeschikking met hun advocaat.

De vier dierenactivisten van de Vegan Strike Group legden op 14 april 2019 de Raveleijn show in de Efteling tijdelijk stil om te protesteren tegen het gebruik van dieren als entertainment, zoals raven, roofvogels en paarden. Eén paard draagt in de show een brandende deken op de rug.

Deze zaak is in behandeling bij: Jan-Hein van Dijk

Lees meer: Brabants dagblad

Relevant nieuws

Voorarrest geschorst vanwege Coronacrisis

De eerste Coronarechtspraak is een feit. Op 19 maart 2020 zijn twee verdachten door de Rechtbank in Alkmaar in vrijheid gesteld (mede) vanwege de Corona-uitbraak. De raadkamer van de rechtbank schorste de voorlopige hechtenis van de verdachten en gaf in een uitgebreide motivering het beoordelingskader van een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis met het oog op nieuwe aspecten die verband houden met de uitbraak van het Coronavirus. De rechtbank overweegt dat het Coronavirus de rechtspraak voor nieuwe vragen…

Maatregelen Coronavirus

Ons kantoor heeft maatregelen genomen om besmetting en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Wij volgen daarbij de aanwijzingen van het RIVM en de overheid op. De Rechtspraak heeft besloten vanaf dinsdag 17 maart tot en met 6 april de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zittingen gaan wel door. Om welke zittingen dat gaat, leest u hier. Wij werken dus door. Zoals u van ons gewend bent zijn wij telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar.

Ontnemingsmaatregel Saban B. gehalveerd

Het Openbaar Ministerie had in eerste aanleg gevorderd dat B. ruim 3,3 miljoen euro aan de Staat moest betalen. Dit bedrag zou de opbrengst van door B. gepleegde mensenhandel zijn geweest. De Rechtbank te Almelo bracht dat bedrag terug naar iets meer dan 2 miljoen euro. B. was het niet eens met die uitspraak en ging in hoger beroep. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft hem vervolgens de verplichting opgelegd tot betaling aan de Staat van een bedrag van € 1.452.000,=. B.…

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?