17 juli 2019 Case

Eis OM: tbs en celstraffen wegens mishandeling en dood moeder

Een 58-jarige vrouw uit Utrecht werd eind oktober 2017 dood aangetroffen in haar flatwoning aan de Bangkokdreef in Utrecht, waar ze woonde met haar drie dochters en schoonzonen. Twee dochters en de schoonzonen stonden vandaag bij de Rechtbank in Utrecht terecht. Alle vier wordt verweten de moeder veelvuldig te hebben mishandeld. Een van de schoonzoons wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van de vrouw. Tegen hem eiste de officier van justitie en een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging. 
De verdediging zal (morgen) integrale vrijspraak bepleiten. De 31-jarige dochter wordt bijgestaan door mr. Van Dijk.

Lees verder:

OM.nl

AD.nl

Relevant nieuws

Vrijspraak medeplegen liquidatiepoging SpyCity

Veroordeling wegens medeplichtigheid en toepassing jeugdstrafrecht De Rechtbank Amsterdam heeft op 14 november jl. een 20-jarige verdachte veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht (adolescentenstrafrecht). Aan de verdachte is een jeugddetentie van 24 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk opgelegd, vanwege diens betrokkenheid (besturen vluchtauto) bij een liquidatiepoging op 28 augustus 2018 bij spyshop SpyCity in het Westelijk Havengebied. In tegenstelling tot het Openbaar Ministerie (OM) vond de rechtbank dat het zogenoemde adolescentenstrafrecht moest worden toegepast. Daarbij is meer ruimte voor een pedagogische aanpak en…

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?