7 mei 2019 Case

Hof Amsterdam: vluchtgevaar vanwege Brexit

In een opmerkelijke uitspraak van 6 februari 2019 neemt het Amsterdamse Hof de grondslag van “vluchtgevaar” aan bij het gegeven bevel voorlopige hechtenis. Niet alleen lijkt de verdachte rond te reizen, maar hij is ook Brits burger en heeft een adres in het Verenigd Koninkrijk. Gelet op de naderende Brexit is onduidelijk of de verdachte voor de Nederlandse justitie nog traceerbaar of beschikbaar zal zijn bij een vertrek naar het Verenigd Koninkrijk, aldus het hof.

Zie uitspraak: ECLI:NL:GHAMS:2019:537

 

 

Relevant nieuws

Vrijspraak medeplegen liquidatiepoging SpyCity

Veroordeling wegens medeplichtigheid en toepassing jeugdstrafrecht De Rechtbank Amsterdam heeft op 14 november jl. een 20-jarige verdachte veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht (adolescentenstrafrecht). Aan de verdachte is een jeugddetentie van 24 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk opgelegd, vanwege diens betrokkenheid (besturen vluchtauto) bij een liquidatiepoging op 28 augustus 2018 bij spyshop SpyCity in het Westelijk Havengebied.¬†In tegenstelling tot het Openbaar Ministerie (OM) vond de rechtbank dat het zogenoemde adolescentenstrafrecht moest worden toegepast. Daarbij is meer ruimte voor een pedagogische aanpak en…

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?