17 februari 2022 Case

Vrijspraak inrijden op een persoon

De politierechter in Almere heeft op 17 februari 2022 een man vrijgesproken van het inrijden op een persoon. De man, buschauffeur van beroep, werd op 23 april 2021 tijdens zijn werk uitgescholden door een willekeurige voorbijganger. Toen de buschauffeur even later verhaal wilde halen bij de man, werd hij meermalen getrapt en in elkaar geslagen door deze man. Volgens de man probeerde de buschauffeur hem daarna aan te rijden met zijn (pot)auto.

De officier van justitie heeft een taakstraf van 80 uren geëist tegen de buschauffeur vanwege een poging toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Mr. Van Dijk heeft de camerabeelden van het incident op zitting getoond en aan de hand daarvan vrijspraak bepleit. De politierechter volgde het pleidooi van raadsman en sprak de buschauffeur vrij.

UPDATE 4-3-22: de officier van justitie is niet in hoger beroep gegaan. Het vrijsprekend vonnis is definitief. De gewezen verdachte (cliënt) heeft rechte op een schadevergoeding.

De zaak werd behandeld door mr. J.H. van Dijk

Relevant nieuws

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?