20 juni 2020 Case

Brandstichting eendenslachterij Ermelo

De verdachte van de brandstichting bij Thomassen Duck-To in Ermelo heeft zichzelf daags na de brand bij de politie gemeld en zit sindsdien vast. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid en werkt volledig mee aan het onderzoek. De brandstichting betreft een eenmansactie en was erop gericht het dierenleed dat plaatsvond in de enige eendenslachterij in Nederland te stoppen, aldus de politieverklaringen. De verdachte heeft enige verwondingen opgelopen, die goed genezen.

Het bedrijf lag vanwege de coronacrisis volledig stil en er waren geen dieren en geen werknemers op het bedrijf aanwezig. De verdachte was daarmee vooraf bekend, zo heeft hij verklaard.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld door de rechtbank , is momenteel nog niet bekend.

Meer informatie vindt u hier en hier.

De zaak is in behandeling bij mr. Jan-Hein van Dijk

Relevant nieuws

SUMO zaak: verdachten en OM in hoger beroep

Zowel de verdachten (voormalige eigenaren) als het Openbaar Ministerie zijn in hoger beroep gegaan tegen het vonnis in strafzaak rond sushiketen SUMO. Het OM eiste aanvankelijk twee jaar gevangenisstraf en een geldboete van 210.000 euro tegen de hoofdverdachte. Toen kort voor de uitspraak van de strafrechter in 2019 bleek dat in het geheim een camerateam heeft meegelopen tijdens het opsporingsonderzoek met als doel een televisiedocumentaire te maken, werd de strafeis verlaagt tot 21 maanden cel en een geldstraf van 189.000…

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?