20 juni 2020 Case

Brandstichting eendenslachterij Ermelo

De verdachte van de brandstichting bij Thomassen Duck-To in Ermelo heeft zichzelf daags na de brand bij de politie gemeld en zit sindsdien vast. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid en werkt volledig mee aan het onderzoek. De brandstichting betreft een eenmansactie en was erop gericht het dierenleed dat plaatsvond in de enige eendenslachterij in Nederland te stoppen, aldus de politieverklaringen. De verdachte heeft enige verwondingen opgelopen, die goed genezen.

Het bedrijf lag vanwege de coronacrisis volledig stil en er waren geen dieren en geen werknemers op het bedrijf aanwezig. De verdachte was daarmee vooraf bekend, zo heeft hij verklaard.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld door de rechtbank , is momenteel nog niet bekend.

Meer informatie vindt u hier en hier.

De zaak is in behandeling bij mr. Jan-Hein van Dijk

Relevant nieuws

Voorarrest geschorst vanwege Coronacrisis

De eerste Coronarechtspraak is een feit. Op 19 maart 2020 zijn twee verdachten door de Rechtbank in Alkmaar in vrijheid gesteld (mede) vanwege de Corona-uitbraak. De raadkamer van de rechtbank schorste de voorlopige hechtenis van de verdachten en gaf in een uitgebreide motivering het beoordelingskader van een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis met het oog op nieuwe aspecten die verband houden met de uitbraak van het Coronavirus. De rechtbank overweegt dat het Coronavirus de rechtspraak voor nieuwe vragen…

Maatregelen Coronavirus

Ons kantoor heeft maatregelen genomen om besmetting en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Wij volgen daarbij de aanwijzingen van het RIVM en de overheid op. De Rechtspraak heeft besloten vanaf dinsdag 17 maart tot en met 6 april de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zittingen gaan wel door. Om welke zittingen dat gaat, leest u hier. Wij werken dus door. Zoals u van ons gewend bent zijn wij telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar.

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?