20 mei 2021 Nieuws

Schorsing voorarrest in drugszaak

Het Hof Amsterdam heeft vandaag een verdachte na 6 maanden voorarrest vrijgelaten. De verdachte was eerder nog vanwege drugsinvoer door de Rechtbank Haarlem veroordeeld is tot 18 maanden gevangenisstraf. Ondanks het veroordelend vonnis vond het hof dat de persoonlijke omstandigheden van de verdachte en zijn familie op Curaçao zwaar wegen en dat de verdachte in vrijheid moet worden gesteld. Het hof besloot op verzoek van de verdediging de voorlopige hechtenis te schorsen.

De verdachte wordt bijgestaan door Ilse van der Meer.

Relevant nieuws

Hof: wel schadevergoeding na sepot

De Rechtbank Haarlem had eerder het verzoek om vergoeding van advocatenkosten afgewezen, omdat de strafzaak was geëindigd in een sepot na mediation. De rechtbank oordeelde dat als de zaak (wel) door de rechter zou zijn behandeld er een veroordeling zou zijn gevolgd. De gewezen verdachte was hier niet mee eens en ging in hoger beroep. Het Gerechtshof Amsterdam heeft vervolgens terecht geoordeeld dat de rechter in een dergelijke schadeprocedure niet zelfstandig een oordeel mag vellen over de schuld van de…

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?