14 augustus 2019 Case

Vrijspraak dochter vanwege dood moeder

De 31-jarige dochter van de vrouw uit Utrecht, die eind oktober 2017 dood werd aangetroffen in haar flatwoning aan de Bangkokdreef in Utrecht, is vandaag vrijgesproken van de doodslag op haar moeder. Ze wordt door de Rechtbank te Utrecht niet verantwoordelijk gehouden voor de dood van haar moeder. De vrouw is uitsluitend veroordeeld vanwege een mishandeling van moeder tot een gevangenisstraf van 3 maanden, die zij al heeft uitgezeten. De schoonzoon is veroordeeld tot 8 jaren gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De 31-jarige vrouw wordt bijgestaan door mr. Van Dijk.

ECLI:NL:RBMNE:2019:3803

Meer informatie op rechtspraak.nl

Relevant nieuws

Vrijspraak medeplegen liquidatiepoging SpyCity

Veroordeling wegens medeplichtigheid en toepassing jeugdstrafrecht De Rechtbank Amsterdam heeft op 14 november jl. een 20-jarige verdachte veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht (adolescentenstrafrecht). Aan de verdachte is een jeugddetentie van 24 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk opgelegd, vanwege diens betrokkenheid (besturen vluchtauto) bij een liquidatiepoging op 28 augustus 2018 bij spyshop SpyCity in het Westelijk Havengebied. In tegenstelling tot het Openbaar Ministerie (OM) vond de rechtbank dat het zogenoemde adolescentenstrafrecht moest worden toegepast. Daarbij is meer ruimte voor een pedagogische aanpak en…

Aangehouden of gedagvaard?

Wij zijn rechtstreeks bereikbaar via onze e-mailadressen en mobiele telefoonnummers zoals vermeld op onze contactpagina.

Direct een advocaat nodig?